Rektors månadsbrev – april

Vår i luften!

Det är vår i luften, fåglarna kvittrar och vissa dagar påminner vädret oss om att värmen faktiskt är på väg även om vi har en hel april-månad kvar som kan spela oss spratt!

Om en vecka tar skolan ledigt genom påsklov. Fritidsverksamheten kommer dock att vara öppen till och med torsdag 13 april. Fredag 14 april och måndag 17 april är röda dagar och då är hela skolan stängd.

Torsdagen den 20 april kommer vi att få besök av Skolinspektionen genom en regelbunden tillsyn – se information på hemsidan. Under denna dag kommer två inspektörer från Skolinspektionen i Umeå att intervjua mig, representant från huvudmannen, en elevgrupp från åk 5, lärargrupp samt elevhälsan. Skolinspektionen gör regelbunden tillsyn var tredje år, och vi som enskilda (ej koncerner) fristående skolor får tillsyn samtidigt som Uppsala kommun. Tillsynen kommer att generera i ett beslut som kommer att innehålla eventuella brister som skolan måste åtgärda. Uppsala Enskilda Skola har alltid sett tillsynen från Skolinspektionen som ett tillfälle till lärande och utveckling för vår verksamhet.

Vi har haft en pågående projekt bland alla klasser på skolan som har handlat om att se vad vi kan göra åt matsvinn i vår vardag och på vilket sätt vi kan spara på miljön genom att använda vår mat på ett annat sätt. Vi har gjort mätningar i matsalen utifrån hur mycket mat vi har slängt – detta ska vi följa upp med ytterligare mätningar vid annat tillfälle så vi har något att jämföra med. Barnen har också via bildundervisningen deltagit i en tävling där bästa planschen med tydligaste bild och budskap i varje klass vann ett presentkort på bokhandeln. Det var ett svårt men fantastiskt roligt arbete att välja ut vinnarna bland de fina planscher barnen åstadkommit! De vinnande planscherna kommer att sättas upp för beskådning i matsalen.

Jag har tyvärr inga nyheter att komma med vad gäller ombyggnationen av skolgården. Så fort jag får information om en tidsplan kommer jag att delge er den informationen.

Jag har sett och fått information om att många av er föräldrar fortsätter att parkera på vändplanen utanför ingång 34A. Jag vet att parkeringsläget är ansträngt, särskilt pga bygget med Hubben, MEN ganska ofta har jag noterat att det faktiskt finns platser på parkeringen vid lämning och hämtning.
Jag måste därför be och vädja till er att i den mån det finns p-platser ALLTID använda dessa när ni lämnar resp hämtar era barn!

Slutligen vill jag önska er härliga vår-dagar! I den mån ni firar påsk önskar jag er också en riktigt glad påsk!

Med vänliga hälsningar,
Malin Olsson