Rektors månadsbrev – december

December månad är i skolans värld fylld av roliga händelser! Vi firar Nobel med 5:ornas Nobellunch och prisutdelning av både litteraturpris och pris för bästa uppfinning. Lucia kommer med ljus i sitt hår och i år var det åk 2 som lyste upp fredag-morgonen, inte bara för oss i skolan utan även för alla i Science Park som hade möjlighet att komma till Sven Dufva för en morgon-fika.

Förra året vid den här tiden var vi med i Musikhjälpen, där vi med hjälp av olika sponsorer samlade in pengar genom att läsa massor av böcker. I år har eleverna samlat tomburkar som vi kommer att panta och skänka till organisationen ”Four Brothers and a Friend”. Det är vår egen Lucio Firpo som tillsammans med sin bröder och en vän åker tillbaka till Lesbos i början på januari för att återigen hjälpa de flyktingar som tar sig över havet över till Grekland och Europa för att fly undan krig. När insamlingen slutade förra veckan hade vi samlat in 3 500 kr!!! Den summan kommer också att matchas av företaget Sharp som skänker lika mycket till vår insamling, vilket betyder att Uppsala Enskilda Skola kommer att skänka 7 000 kr till flyktingkatastrofen! Det är helt fantastiskt vilket engagemang som våra elever har visat! Ett stort tack även till er föräldrar som har hjälpt era barn att bära hit alla kassar med tomburkar!

När vi ses i januari kommer det att ha påbörjats ett stort bygge här på Science Park-området. Ett nytt hus ska byggas precis framför Campus, på den stora parkeringen som finns där. Hela byggarbetsplatsen kommer att inhägnas med stora höga staket, men det kommer innebära en hel del transporter in och ut från området under perioder. Vi har ett gott samarbete med Vasakronan som också är medvetna om att göra byggtiden så säker som möjligt för oss och våra elever. Vasakronan kommer varje månad att komma ut med ett informationsblad där man berättar om bygget och var i processen man är i just nu. Detta informationsblad kommer vi att lägga ut på hemsida för er att ta del av. Bygget kommer att bl a påverka parkeringar i området. Det är viktigt att vi alla respekterar de parkeringsplatser som finns till vårt förfogande och inte ställer oss på platser som inte är markerade p-platser. Vi kommer fortfarande att ha tillgång till Sven Dufva-parkeringarna före kl.09.00 och efter kl.14.00 på dagarna. Det är bra platser för avlämning och hämtning! Dessutom finns ett parkeringsgarage strax efter Läkemedelsverket, ner till höger mot dungen. Där finns p-platser i 4 plan att använda sig av när man kommer hit på föräldramöten, utvecklingssamtal eller vill hälsa på i skolan.

Skolan börjar igen måndagen den 11 januari kl.08.15. Den blir en spännande vårtermin fylld med minst lika många roliga händelser som under hösten!

Jag vill tillsammans med hela personalen på Uppsala Enskilda Skola önska Er alla en riktigt god helg och ett vilsamt lov! Vi ses igen i januari!

Med vänliga hälsningar,

Malin OlssonTOMTE läser