Rektors månadsbrev – december

Snön faller, och töar bort…

Om en vecka avslutar vi höstterminen 2016, och kan se tillbaka på en intensiv, rolig och lärorik termin. Vi har välkomnat nya elever, kamrater, kollegor och nya vänner till vår skola. Vi har lärt oss en hel massa saker, både stort och smått, viktigt och kanske lite mindre viktigt. Men vi har framför allt haft väldigt roligt de allra flesta dagarna tillsammans på skolan.

Vi har haft Skapande Skola där åk 2 och 3 fick uppleva härligt inspirerande berättande som fick fart på fantasin i elevernas egna berättelser. Vi har arbetat med ett litteraturtema kring Roald Dahls fantastiska, tokiga och roliga böcker och berättelser om chokladfabriken, snälla vänliga jätten och sköldpaddan. Fritids har skapat fina konstverk i temat med papier maché, åk 5 har tagit sig an Roald Dahls ”The magic finger” för att träna engelsk läsförståelse och förskoleklasserna har skrivit berättelser för oss andra att läsa när vi vandrar genom korridoren.

Nobeldagen firades traditionsenligt med fin lunch för åk 5. Dessförinnan hade de presenterat sina nobel-arbeten för alla elever på skolan. Temat för årets uppfinningar var… Vi har de senaste åren arbetat för att uppfinningarna som eleverna hittar på inför Nobel ska ha ett verkligt användningsområde och som kan vara ett viktigt hjälpmedel för många människor. Årets uppfinningar tog verkligen ett stort kliv i denna riktning och imponerade stort på både barn och vuxna! Ett stort grattis till vinnarna av Elevpriset – Mia Straatmann och Hilma Svensmark Malek, och Jurypriset – Erik Strondl och Ebbe Banck!

Årets Lucia gick av stapeln som vanligt på Sven Dufva inför en stor skara föräldrar men också för personal vid några av alla de företag som arbetar på området. Som vanligt bjöd Vasakronan de lussande klasserna på lussebullar! Efter den första föreställningen och en välbehövlig paus, var det dags för föreställning nr 2. I år kunde vi samla hela skolan i idrottssalen på Campus för att avnjuta fin sång av åk 2 som i år ansvarade för lucia-tåget. Ett stort och innerligt tack till alla 2:or som tränat hårt med sång och instrument för att vi skulle få njuta av ett så fint lucia-tåg! Stort tack också till musiklärare Lillemor som ansvarat för träningen och föreställningarna!

På fredag, den 16 december, stänger skolan kl.12.00. Då jag vill bjuda personalen på ett julbord på Eckerö Linjen som tack för deras stora engagemang och fantastiska arbete under hösten. Alla elever på skolan kommer att få korv med bröd till lunch denna dag innan man går hem senast kl.12.00.

Vi har tidigare år avslutat höstterminen med ett öppet hus för alla föräldrar. Det kan vi tyvärr inte ha längre då vi är alldeles för många för att rymmas, både i huset men också gällande parkeringsmöjligheter. Däremot kommer vi här på skolan att ha en mysig dag tillsammans med eleverna med traditionell ringdans, tomtebesök och pyssel. Fritids är öppet denna dag som vanligt.

Vårterminen börjar tisdagen den 10 januari kl.08.15. Observera att måndagen är en studiedag för all personal och skolan är då stängd!

Jag vill rikta ett varmt och innerligt tack till alla föräldrar som med varm hand och stor tillit lämnar sina barn här hos oss varje dag! Att få finnas mitt i den här verksamheten är att få en fantastisk möjlighet att lära och utvecklas hela tiden – det gör det här jobbet till det absolut bästa som finns!

Med det sagt vill jag tillsammans med alla mina medarbetare önska Er en riktigt God jul och ett Gott Nytt År! Och oavsett om Ni firar jul eller inte hoppas jag att Ni får några härliga helger innan vi ses igen 2017!

Med vänliga hälsningar,
Malin Olsson