Rektors månadsbrev – februari

Vårterminen är i full gång och vi tar snart en paus för sportlov! Vintern har svårt att bestämma sig i år, men i skrivande stund är det faktiskt härligt vinterväder. I alla fall JAG hoppas att det håller i sig ett tag, så att alla våra elever får möjlighet att tillbringa riktigt mycket tid ute i snön under sportlovsfritids!

Även fast snön ibland lyser med sin frånvaro, har eleverna åkt skridskor på idrotten för fullt. Veronica och Emelie har flera gånger i veckan gått ner till Studenternas för en stunds åkning på isen. På fredag, den 19 februari, fyller vi upp hela Studenternas med elever från Uppsala Enskilda Skola då vi har en halv idrottsdag med skridskoåkning (se separat utskick). Vi hoppas på en härlig dag på isen med strålande solsken!

Vad gäller personal på skolan har det efter nyår skett en del förändring. Sussi Tibblin har på grund av en arbetsskada varit tvungen att sluta arbeta i köket, och valde då att bli omplacerad till vår förskola Liten Lär. Anna Norgren har precis fått barn och är nu föräldraledig en tid framöver. Ella Kurland som arbetade hos oss i höstas, var endast visstidsanställd och har nu gett sig iväg till Spanien där hon ska studera. Vi önskar alla tre ett stort lycka till!
Detta innebär ju då att vi har fått några nya medarbetare på skolan! Vi har därför fått möjligheten att välkomna Johanna Ekblom-Lindgren som efterträdare i köket som ansvarigt köksbiträde. Johanna har stor erfarenhet av kök, och kommer senast från Köket på Kvantum.
Vi välkomnar också Emma Razmgah Halvarsson som kommer att gå på ett vikariat efter Anna Norgren. I slutet av februari säger vi välkommen till Amanda Carlsson-Frost som kommer att arbeta som resurs och fritidsassistent. Vi hälsar också en ”gammal” kollega, Catrin Johansson, välkommen tillbaka efter föräldraledigheten. Hon arbetar deltid just nu och är resurs i framför allt åk 3.

Jag hoppas att ingen har missat att Lucio Firpo och Uppsala Enskilda Skola blev uppmärksammade genom utdelningen av Rotarys Guldhjärtat! Jag är otroligt stolt över Lucios starka engagemang i flyktingfrågan, och jag är otroligt stolt över alla mina engagerade medarbetare som också hittar sätt att engagera eleverna i denna viktiga fråga. Och vilket engagemang det blev! Det var en annorlunda arbetsdag för mig, Lucio och Kristin när vi ägnade timmar åt att panta den enorma mängd burkar och tomflaskor som alla eleverna hade samlat in!
Det är min fulla övertygelse att engagemang föder engagemang, och i vårt arbete och uppdrag att fostra demokratiska medborgare är det skolans starkaste kraft!

Jag vill påminna om och vädja till er föräldrar att parkera bilen vid de platser som finns till vårt förfogande för lämning och hämtning. Vi har fått tillstånd av vår hyresvärd, Vasakronan, och parkeringsbolaget Parking Partner att använda oss av de 10-12 p-platser som är markerade som Sven Dufvas lunchplatser. Dessutom finns två 15 min-parkeringsplatser mitt emot Läkemedelsverket. Om man passerar Läkemedelsverket finns ett p-garage där man också kan stå mot avgift. Däremot får vi INTE parkera vid vändplanen vid ing 34A. Jag ber er respektera detta både med hänsyn till de elever som cyklar till skolan och kommer den vägen, men också till våra grannar i huset bredvid oss som ofta går över vändplanen till Läkemedelsverket. Jag vill också be er vuxna föregå med gott exempel och använda övergångsstället när ni passerar vägen tillsammans med ert barn. Morgonstress och barn går sällan ihop, och det är viktigt att vi alla till vare pris hjälps åt att se till att inga olyckor inträffar!

Till sist:
– Kom gärna och besök oss och se de fantastiska saker som sker varje dag i de olika klasserna!
– Njut av de fina vinterdagarna!
– Ta hand om varandra!

/Malin Olsson