Rektors månadsbrev – oktober

Höstlöven faller…

Nu har vi varit igång i en och en halv månad och sommar har övergått till höst. Vi har haft en fantastiskt september med underbart väder, men nu märks det att vi går mot kallare tider. Kom ihåg att ta med varmare kläder, och kanske till och med mössa och vantar!

Just nu pågår simundervisning för åk 2 och åk 4 på Gottsundabadet. Vår idrottslärare Veronica ansvarar för att få alla våra elever att nå målet för simkunnighet. Ni föräldrar kommer att få information om hur det går för just ditt barn.

I våras ansökte vi, och fick beviljat, ett litet bidrag från Kulturrådet och Skapande Skola. Det kommer vi nu under oktober att använda till ett projekt tillsammans med Skrivsprånget som syftar till  att inspirera våra elever till att berätta och skriva sagor. Projektet kommer att rikta sig till åk 2A och 2B samt åk 3.

Nästan alla klasser har haft föräldramöten nu, och så fort jag har fått in representanter från alla klasser till föräldrarådet kommer jag att maila ut inbjudan till vårt första möte. Alla protokoll från dessa föräldraråd kommer att läggas ut på hemsidan.

Skolinspektionen genomför just nu den landsomfattande Skolenkäten. Alla vårdnadshavare samt elever i vissa årskurser har fått en länk till en enkät med frågor om “sin” skola. Alla lärare på skolan ska också besvara en enkät. Detta bildar ett av alla underlag som Skolinspektionen har inför sina besök och granskningar av verksamheterna. Uppsala Enskilda Skola kommer att få en inspektion under våren 2017.

Vi kommer att få lite förändringar i personalgruppen under hösten. Vår skolsköterska Helene Ericson kommer att gå i pension och arbetar bara oktober ut – hennes sista arbetsdag hos oss är måndagen den 24 oktober. Vi tackar Helene för den tid som hon har varit hos oss och önskar henne lycka till med sin nya tillvaro och med flytten till Portugal!

Tillsammans med Gluntens Montessori håller vi som bäst på med rekryteringsprocessen för att anställa en ny skolsköterska.
Vi kommer också att tacka av Amanda Carlsson-Frost som har bestämt sig för att börja studera. Hennes sista arbetsdag är också den 24 oktober. Vi önskar även Amanda stort lycka till med kommande studier!

Men vi har också glädjen att få välkomna en ny medarbetare till oss: Bobby Edberg har nu arbetat hos oss i några veckor och börjar så sakta bli varm i kläderna! Bobby träffar ni i matsalen under luncherna och på fritids på eftermiddagarna. Välkommen Bobby!

Jag har, i de föräldramöten som jag deltagit i, pratat om trafiksituationen runt skolan vid lämning och hämtning. Jag vill även här förtydliga vad som gäller runt skolan och vad som är viktigt för våra elevers, och era barns, säkerhet.

• Vid lämning och hämtning är det under en kortare tid tillåtet att, utan kostnad, parkera på de betalplatser som finns utanför skolan. Det finns också två 15-minutersparkeringar att använda. Det är inte tillåtet att stanna med bilen vid vändplanen utanför ing 34A och lämna/hämta barn. Detta för att öka säkerheten för våra elever och all personal som arbetar i både vårt hus men också grann-huset.
  • Vi använder alltid övergångsställen eller gångtunnel när vi passerar vägar, oavsett om det är vår “lilla” väg i området eller stora Dag Hammarskjölds väg. Jag vädjar därför till Er föräldrar att göra samma sak när ni går med era barn till skolan! Tyvärr händer det alltför ofta att föräldrar stannar bilen utanför Läkemedelsverket och springer tvärs över gatan med sitt barn för att lämna på fritids. Vi ser också barn, ensamma eller tillsammans med sina föräldrar, som springer över Dag Hammarskjölds väg för att hinna med bussen på andra sidan eller för att komma till skolan på morgonen. Snälla Ni – ta den extra minuten och använd övergångsstället istället – för Era barns skull!

Jag vill avsluta med ytterligare några viktiga saker:

• Sjukanmälan görs på telefon 018-102112 ank 3 innan kl.07.30. Om ditt barn är sjuk under flera dagar är det viktigt att du gör sjukanmälan varje dag.
  • Kom ihåg att vi är en nötfri skola – viktigt pga allergier hos våra elever! Vi har också allergier vad gäller parfym, rök och pälsdjur bland både elever och personal – även här viktigt för alla att tänka på när man kommer till skolan!
  • Måndagen den 31 oktober är skolan stängd pga studiedag för all personal. Tisdag 1/11 t o m fredag 4/11 är det höstlov och då är fritids öppet som vanligt!

Jag önskar Er alla riktigt härliga höstdagar!

Malin Olsson
rektor Uppsala Enskilda Skola